Socijalna samoposluga čeka prve korisnike

Prva đakovačka socijalna samoposluga, smještena u Mažuranićevoj ulici broj 8, a čiji osnivač je laička Socijalno-humanitarna udruga „Terezijin krug”, svoja će vrata korisnicima otvoriti sljedećeg četvrtka, 24. listopada, doznajemo od predsjednice Udruge sestre Karmele Eve Dominković.

„Zadivljena sam odazivom građana, a meni pri srcu jako leži Mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda blažene majke Marije Terezije Sceherer, također sam zahvalna članovima, njih se više od 30 uključilo što kao poslužitelji, što kao volonteri, što kao članovi bratstva. Akcija, odnosno samoposluga je prvenstveno vezana uz promicanje štovanja blažene majke Marije Terezije što zapravo nije nikakva novost u Đakovu. I vaš radio je tijekom nepunih 20 godina davao veliki obol tom zbivanju. Mi u biti želimo, u ime svih potrebitih, zahvaliti na odazivu i donacijama ljudima koji su kroz minula tri četvrtka donirali socijalnoj samoposluzi”, izjavila je sestra Karmela.

Police socijalne samoposluge dobrano su se popunile već dosad, ističe voditeljica sestra Deodata Kočonda.

„Jako smo zadovoljni odazivom građana, za što opet zahvaljujemo radiju koji je prenosio i pozivao građane da se odazovu akciji. Više od očekivanja je. Dakle, njih 29 donijelo je, a ja ću navesti samo neke stavke, 84 kg šećera, 148 kg brašna, 73 litre ulja…, a imamo i higijenskih potrepština. Nama je sada bitno da nam se jave korisnici, ne samo oni koji dobivaju minimalnu pomoć iz Centra za socijalnu skrb, nego oni koji imaju skoro nikakva primanja, a to su većinom poljoprivrednici koji si nisu uplaćivali, zemlja im rodi toliko koliko rodi i oni nemaju ni za režije, a kamoli da im što ostane za hranu. Takvi neka nam se jave, dobro su nam došli, za sve ćemo imati”, poručuje voditeljica socijalne samoposluge sestra Deodata Kočonda.

„Želimo biti protočni kanal dobrote građana koju su pokazali donirajući svoje priloge za socijalnu samoposlugu”, kažu sestre koje i dalje računaju na pomoć građana.

„Kroz projekt socijalne samoposluge želimo, jer mi to možemo i hoćemo i jer smo prepoznali kako Đakovo još uvijek srcem diše i kako u Đakovu još uvijek srce živo tuče, pa pozivamo sve korisnike u četvrtak 24. listopada u socijalnu samoposlugu kako bi korisnici ostvarili svoje korisničko pravo i ušli u taj proces. Također molimo, ako se netko osjeća da bi nam se mogao pridružiti kao volonter, neka nam se javi”, poziva sestra Karmela.