Papa Franjo poslao 15 000 sladoleda zatvorenicima u Rimu

‘MALA EVANĐEOSKA GESTA’

Papinske dobrotvorne udruge vatikanski su odjel za dobrotvorni rad u papino ime, a tijekom ljeta željeli su ponuditi “malenu evanđeosku gestu kako bi pomogli i podarili nadu tisućama rimskih zatvorenika”

Autor: Bitno.net

Na taj se način svake godine Papa Franjo poslao je 15 000 sladoleda zatvorenicima u Rimu tijekom ljetnih vrućina, Vatikan je objavio u utorak.

Sladolede je u zatvore Regina Coeli i Rebibbia dostavio kardinal Konrad Krajewski, piše CNA.

Papinske dobrotvorne udruge vatikanski su odjel za dobrotvorni rad u papino ime, a tijekom ljeta željeli su ponuditi “malenu evanđeosku gestu kako bi pomogli i podarili nadu tisućama rimskih zatvorenika”.

Kada su dobrotvorne udruge u Rimu ljetnih mjeseci prisiljene ograničiti svoje aktivnosti, ovaj vatikanski ured posebno pomaže potrebitima.

malene grupe beskućnika ili žitelja domova šalje na izlet na more ili jezero, u blizini Castel Gandolfa, na dan opuštanja i večeru u pizzeriji.

Papinski ured za dobročinstva također nadgleda opskrbu medicinske opreme i lijekova koji se šalju zemljama u razvoju.

Papa Franjo oprao je noge zatvorenicima zatvora Rebibbia na Veliki četvrtak 2015., kao i zatvorenicima zatvora Regina Coeli 2018. godine.

U lipnju ove godine, papa je primio skupinu od dvadesetak zatvorenika iz Rebibbije, zatvora smještenog u istočnom predgrađu Rima.

U njihovu društvu bio je i ravnatelj zatvora, zatvorski kapelan i službenici. Nakon susreta, zatvorenici su posjetili Vatikanske muzeje, ponovno otvorene u svibnju.

Ovo ljeto jedno je od najvrućih ikada zabilježenih u Italiji. Na Siciliji je 11. kolovoza registrirana temperatura od 48.8 stupnjeva Celzija, vjerojatno najviša ikad zabilježena u Europi.

57-godišnji Krajewski, nadimka “Papin Robin Hood”, kardinalom je postao 2018. godine, a kao čelnik papinskog ureda za dobrotvorni rad služi od 2013. godine.

8. rujna 2021.