Dirljiv prizor: Papa posjetio ukrajinsku djecu koja se liječe u vatikanskoj bolnici

Na svetkovinu svetoga Josipa, Isusova zemaljskog oca, papa Franjo je želio izraziti svoju očinsku ljubav ukrajinskoj djeci koja su na liječenju u dječjoj bolnici Bambino Gesù zbog ozljeda uzrokovanih ratom koji je u tijeku, ali i zbog drugih patologija.

Jučer poslijepodne, nešto poslije 16 sati, papa Franjo je otišao u dječju bolnicu Bambino Gesù kako bi posjetio odjel na kojemu su smještena djeca koja su posljednjih dana stigla iz Ukrajine. Papu je dočekala predsjednica bolnice Mariella Enoc, koja ga je pratila u obilasku više odjela, javlja Vatican News.

U ovom je trenutku 19 ukrajinske djece hospitalizirano na bolničkim odjelima u Rimu, na Gianicolu, te u Palidoru, nekoliko kilometara udaljenom od Rima – rekao je novinarima ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice.

Ukupno je od početka rata u Ukrajini u bolnicu Bambino Gesù stiglo oko 50 maloljetnika – dodao je Matteo Bruni. Riječ je o pacijentima s različitim patologijama (onkološkim, neurološkim i drugim vrstama) koji su pobjegli u prvim danima sukoba, te o djevojčicama s teškim ozljedama od eksplozije koje su stigle kasnije. Papa se zaustavljao u sobama obilazeći sve prisutne mališane, a potom se vratio u Vatikan.