Terezijin krug

2001. –  2019. godine

Najkraće moguće rečeno TEREZIJIN KRUG, to su štovatelji bl. majke Terezije Scherer koji se zajedno sa zajednicom Milosrdnih sestara svetoga Križa okupljaju  oko lika i djela bl. Majke Terezije, utječući se njezinu moćnom zagovoru, postižući utjehu i pomoć u svojim potrebama, napose uz Hodočasnički dan, svakoga 16. u mjesecu, na euharistijskom slavlju.
Program Terezijina kruga izrastao je iz okupljanja na Hodočasničkom danu, a u
 cijelosti odgovor je na duhovna potraživanja štovatelja, koji  traže  i pronalaze istinu o Bogu i istinu o sebi.
I što  više pronalaze, to još više traže! I eto tako se oblikovao uistinu jedan krug izvana i iznutra – zahvaljujući zagovornoj snazi bl. majke Terezije.

Terezijin krug – to su štovatelji M. M. Terezije koji se u svojoj svakodnevici zauzimaju za promicanje temeljnih ljudskih i kršćanskih vrijednosti kako je to činila bl. majka Terezija, nadahnuta franjevačkom karizmom.

Štovatelji po uzoru na ovu veliku ženu kršćanske djelotvorne ljubavi traže i pronalaze   – odgovore na potrebe ljudi današnjeg vremena u svojoj sredini od  2001. godine  napose kroz različite oblike karitativnih djelatnosti.

Kod nas u Đakovu se od 2001. godine počeo oblikovati sustavan  program pod nazivom Terezijin krug, njegujući  i promičući međusobno  zajedništvo i razvijajući osjetljivost za pomoć potrebitima na duši i tijelu.

Nakon ispunjavanja potrebitih uvjeta godine 2019. Terezijin krug je prerastao  u Socijalno – humanitarnu udrugu Terezijin krug Đakovo.

Udruga je otvorila Socijalnu samoposlugu kao  svoje osobito područje  djelovanja.
Cjelokupni program Terezijina kruga  otvoren  je svima onima koji se žele izdići iz svakodnevne ljudske i kršćanske osrednjosti.